biografmuseet.dk
Forord | Søg | Kontakt
Skriv din historie

Danmarks Biografer
Oversigt
Stoleplaner
Litteratur
Biografkalender
Lærredstørrelser

Roadshow
3 Falke Bio
Europa Bio
Kinopalæet
Grand Teatret
Imperial Bio
Lido
Folketeatret


Store Filmformater

70mm Film
Todd-AO / Cinespace 70
Ultra Panavision 70
Super Panavision 70
CineMiracle
Sovscope 70
Super Technirama
Cinerama
Dimension 150
Cinema 180
SHOWSCAN
IMAX Dome
Motion Master

Nyt på biografmuseet

• 2019 | 2018 | 2017
2016 | 2015 | 2014
2013 | 2012 | 2011
2010 | 2009 | 2008
Nyhedsarkiv

Bibliotek
Interview mm.
Film- og Kinoteknik
Filmfestival
Det Store Udland
Sensurround
Olsen Banden
 

Biografmuseet's Mission
Fra Bornholm til Skagen, Todd-AO er sagen: Læs om 70mm og Cinerama med de store knivskarpe billeder og fantastiske magnetlyd
• Artikler, nyheder og billeder fra den danske biografhistorie
• Alle læsere er inviteret til at skrive deres historie om oplevelser i de danske biografer

Indhold | Opdateret
Ris & Ros | Ansvar
 

Åbnet 1. januar 2005

Copyright © 1985 - 2070 "biografmuseet.dk". Alle rettigheder forbeholdes.
 

eXTReMe Tracker

Besøg in70mm.com om 70mm film, Cinerama og alle de store filmformater

in70mm.com

 

Nye Anvendelsesmuligheder
Teaterscene og screeningsbiograf

Tilbage til forsiden
Skrevet af: Thomas Hauerslev Dato: 12.03.2010

Biografen lukkes

 
Den nye scene fra efteråret 1982.

I takt med at indtjeningen faldt og at aftalen med Falkoner Centret betød, at salen kunne bruges til koncerter, skulle scenen gøres større og mere velegnet til live optræden.

På et tidspunkt sent på året i 1982, blev scenen blev gjort større, og man inddrog de 3 første rækker. Efter denne mindre ombygning var der 920 pladser tilbage.
Da kun meget få mennesker sad på de forreste rækker til dagligt, blev 55 pladser inddraget til fordel for den ny scene.

Da biografen lukkede i december 1982 blev det besluttet, at erstatte det store buede lærred med et mindre lærred, så børnefilmklubben Frederik kunne fortsætte.
 
Læs mere her:

3 Falke Bio, Skandinaviens første Todd-AO Teater

Internet link:

rDet flade lærred bliver sat op. Foto: Thomas Hauerslev

Danmarks dengang største lærred blev taget ned den 17. januar 1983 og og erstattet af et fladt lærred på bagvæggen.

Det flade lærred var ikke et nyt lærred, men en del af det gamle lærred, der blot blev klippet til med en saks. Det "nye" flade lærred blev hængt op på bagvæggen og hermed kunne Børnefilmklubben "Frederik" kunne fortsætte.

Selv om biografen lukkede for 25 år siden findes lokalet endnu. Det er i mere end 20 år blevet brugt til TV optagelser, møder, koncerter og konferencer. Biografen henstod tom i en periode efter lukningen indtil Falkoner Centret omdøbte biografen til "3 Falke Scenen" og lanceret stedet som stedet der var velegnet til mindre arrangementer.
 
 

3 Falke Scenen

 
Det originale "3 Falke" skilt. Ordet "Scenen" erstattede "Bio". Foto: Thomas Hauerslev

Stedets nye navn var "3 Falke Scenen", og den nye scene blev brugt flittigt til levende optræden af bl.a. Eddie Skoller, Linie 3 og Totalpetroleum mfl.

Efter den næste ombygning blev scenen yderligere udbygget til i alt 380 kvadratmeter. De første 11 stolerækker forsvandt og gulvet blev gjort vandret for at gøre det egnet til TV optagelser. På gulvet kan der opstilles 324 stolepladser og inklusiv de 520 pladser på terrassen kan der i alt blive plads til 844 personer.
 
 
"Bio" skiltet eksisterer endnu på Frederiksberg i privat eje. Der ligger en juletræskæde i bogstaverne, så der kan komme lys i på premiereaftener. Foto: Thomas Hauerslev

Operatørrummet er revet ned for at gøre plads til en lysskakt, der giver lys i foyeren. 

DP70 maskinerne blev i 1986 solgt til Jens Erslev, biografentreprenør fra Vestsjælland. De blev herefter opstillet i Scala i Slagelse. Lampehusene blev solgt til Drive in bio i Farum.

I august 1986 havde Warner/Metronome planer om at genåbne stedet som biograf. De ville bygge flere biografer i den gamle biografsal, men det blev aldrig til noget.
 
 

Konferancecenter og Audience

 
Biografsalen som den ser ud i 2002. Foto: Thomas Hauerslev

10 år senere blev der for en enkelt aften vist film i den gamle sal. I 1996 ved den årlige Arnold prisuddeling, der denne gang blev afholdt i den gamle 3 Falke Bio, blev der til lejligheden opsat en Philips FP30 35mm maskine, et biograflærred og et komplet Dolby Digital anlæg, med højttalere og det hele.

Det hele blev sat op for at vise reklamefilm og en eneste forestilling af "The Long Kiss Goodnight".

Da det oprindelige operatørrum var fjernet for længst i forbindelse med renoveringen af Falkonercentret i midten af 1980erne blev det nødvendigt at opstille et midlertidigt operatørrum. Det oprindelige operatørrum var blev fjernet for at gøre plads til den flotte trappe og lysskakt der idag forbinder Falkoner Centret og Falkonerscenen.
 
 
Film i Audience. Det er stadig de gamle sæder fra 1958 - og det kan man godt mærke.

Frederiksberg Bladet skriver den 9. marts 2004 og 11. maj 2004, at der er planer om at indrette en screeningsbiograf, en før-premiere biograf, i det gamle biograflokale. Biografen kan bruges af filmselskaberne til at vise de nyeste produkter frem, for at skabe omtale af de nye film. Endvidere er det tanken, at screeningsbiografen skal deltage i filmfestivalerne Buster, Natfilmfestivalen mfl. 

Den 5. juni 2004 er det tanken at begynde at bygge et operatørrum og opsætte et 14 meter bredt rullelærred. Dvs, et lærred, der kan rulles ned fra loftet når der skal vises film. Forventet åbning er 2. august 2004. Der bliver plads til 800 personer, og der er udskrevet en konkurrence om, hvad den nye biograf skal hedde. For den kommer ikke til at hedde 3 Falke Bio.

Biografen slog dørene op den 4. november 2004 under navnet "Audience". Officielt åbnede Audience dog først rigtigt den 6. januar 2005, med forpremiere på "The Phantom of the Opera" og taler af bl.a. Frederiksbergs borgmester Mads Lebech, Kulturminister Brian Mikkelsen, dogmefilmproducent Vibeke Windeløv, filmudlejer Loke Havn og biografdirektør Erik Hamre.

Se billeder fra åbningen
 
 
 
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 21 juli 2019 14:26:34