biografmuseet.dk
Forord | Søg | Kontakt
Skriv din historie

Danmarks Biografer
Oversigt
Stoleplaner
Litteratur
Biografkalender
Lærredstørrelser

Roadshow
3 Falke Bio
Europa Bio
Kinopalæet
Grand Teatret
Imperial Bio
Lido
Folketeatret


Store Filmformater

70mm Film
Todd-AO / Cinespace 70
Ultra Panavision 70
Super Panavision 70
CineMiracle
Sovscope 70
Super Technirama
Cinerama
Dimension 150
Cinema 180
SHOWSCAN
IMAX Dome
Motion Master

Nyt på biografmuseet

2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 | 2012
2011 | 2010 | 2009
2008 | Nyhedsarkiv

Bibliotek
Interview mm.
Film- og Kinoteknik
Filmfestival
Det Store Udland
Sensurround
 

Biografmuseet's Mission
Fra Bornholm til Skagen, Todd-AO er sagen: Læs om 70mm og Cinerama med de store knivskarpe billeder og fantastiske magnetlyd
• Artikler, nyheder og billeder fra den danske biografhistorie
• Alle læsere er inviteret til at skrive deres historie om oplevelser i de danske biografer

Indhold | Opdateret
Ris & Ros | Ansvar
 

Åbnet 1. januar 2005

Copyright © 1985 - 2070 "biografmuseet.dk". Alle rettigheder forbeholdes.
 

eXTReMe Tracker

Besøg in70mm.com om 70mm film, Cinerama og alle de store filmformater

in70mm.com

 

Imperial's åbning
"Den mest moderne og bedst designede biograf i Nordeuropa"

Tilbage til forsiden
Skrevet og fotograferet af: Biografbladet Dato: November 1961
Den første film i Imperial Bio

Under udfoldelsen af megen festivitas aabnede Københavns nye storbiograf Imperial den l. november sine porte for et festklædt publikum med Prins og Prinsesse Viggo i spidsen og fhv. filmminister Hans Hækkerup, mens vi ikke fik øje paa filmens nye hersker, kulturminister Bomholt.

Teatret er tegnet af arkitekt Otto Frankild, assisteret af kollegerne Jørgen Høj og Svend Aage Hansen. Rummet, der er holdt i graat og bronce med et kontrasterende blaagrønt loft er meget smukt amfiteatralsk og kan rumme 1521 tilskuere, der sidder i behageligt brede, mørkerøde lænestole, som ligeledes er specialtegnede af arkitekterne Høj og Hansen. Lyset er indirekte og straaler ud fra høje grotesk formede skærme af stor dekorativ virkning, og tæppet foran det store lærred er Iysegraa silke. Oppe under loftet ligger et revolutionerende moderne aircondition-anlæg, og det siger sig selv, at det tekniske apparatur er af nyeste og fornemste klasse med rum for alle systemer, incl. TODD-AO, det hele installeret af Bang & Olufsen under ingeniør Duus Hansen's ledelse. Helt nye lyseffekter er opnaaet ved et nyt programstyret dæmpearrangement, hvor lyset reguleres i sektioner paa en saadan maade, at man fornemmer, at lyset bogstavelig talt fejes ud af salen eller omvendt vokser frem som en lysbølge, der kulminerer med 100% lys paa fortæppet. Installeringen af dette system har al s H. & K. Lübcke æren af.

Bedst af alt var næsten - især de meget lange helaftensfilm taget i betragtning – de aldeles ypperlige foyer-forhold. Naar man endnu har det mislykkede Falkonercenters aabningsforestilling og talrige andre i erindring, hvor publikum har indfundet sig festklædt for i pausen under store opera- og balletgæstespil at blive klemt sammen paa en ganske urimelig lille plads, var der her ødslet overdaadigt med pladsen. To kæmpefoyerer stod til raadighed i pausen, hvor der virkelig var plads til at hygge sig og snakke fra selskab til selskab. Den eneste kritik, der kan rettes, var imod adgangen til garderoberne, der var for langsom, men da der er plads nok at tage af, vil denne lille ting utvivlsomt kunne ændres og vil sikkert ogsaa vise sig nødvendig, idet publikum til helaftensfilm maa kunne komme af med tøjet - og navnlig - kunne faa det igen. Men det ordner sig.

Direktør Jørgen Nielsen gik smilende rundt blandt publikum og syntes ikke det bitterste nervøs, hvad han heller ikke havde grund til, alt klappede paa det smukkeste - ogsaa publikum, der omfattede alt, hvad København kunne omfatte af notabiliteter saavel indenfor som udenfor biografbranchen, hvorfor det vil være aldeles uoverkommeligt at nævne navne.

Bevillingshaver er som bekendt Folkeligt Oplysningsforbund, og dettes formand, pastor Poul Honore bød velkommen og mindedes forbundets stifter, afdøde professor Flemming Hvidberg, hvorefter han gavordet til borgmester Ove Weikop, som paa Københavns kommunes vegne glædede sig over det , smukke nye biografteater. Svend Methling fremsagde derefter Mogens Dam's for lejligheden skrevne prolog, hvorpaa tæppet gik for den næsten fire timer lange Otto Preminger-produktion "Exodus", der tydeligt bævægede det store publikum

Imperial-biografen, der har ladet vente længe paa sig, var til gengæld den glædeligste overraskelse, da den aabnede. København har faaet et stort, nyt og meget smukt biografteater.
 
Læs mere her:

Imperial Bio

Internet link:

kino.dk

Adresse:

Imperial Bio
Ved Vesterport 4
1612  København V

   
 
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 17 december 2017 07:35:27