biografmuseet.dk
Forord | Søg | Kontakt
Skriv din historie

Danmarks Biografer
Oversigt
Stoleplaner
Litteratur
Biografkalender
Lærredstørrelser

Roadshow
3 Falke Bio
Europa Bio
Kinopalæet
Grand Teatret
Imperial Bio
Lido
Folketeatret


Store Filmformater

70mm Film
Todd-AO / Cinespace 70
Ultra Panavision 70
Super Panavision 70
CineMiracle
Sovscope 70
Super Technirama
Cinerama
Dimension 150
Cinema 180
SHOWSCAN
IMAX Dome
Motion Master

Nyt på biografmuseet

2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 | 2012
2011 | 2010 | 2009
2008 | Nyhedsarkiv

Bibliotek
Interview mm.
Film- og Kinoteknik
Filmfestival
Det Store Udland
Sensurround
 

Biografmuseet's Mission
Fra Bornholm til Skagen, Todd-AO er sagen: Læs om 70mm og Cinerama med de store knivskarpe billeder og fantastiske magnetlyd
• Artikler, nyheder og billeder fra den danske biografhistorie
• Alle læsere er inviteret til at skrive deres historie om oplevelser i de danske biografer

Indhold | Opdateret
Ris & Ros | Ansvar
 

Åbnet 1. januar 2005

Copyright © 1985 - 2070 "biografmuseet.dk". Alle rettigheder forbeholdes.
 

eXTReMe Tracker

Besøg in70mm.com om 70mm film, Cinerama og alle de store filmformater

in70mm.com

 

Panorama, Slagelse

Tilbage til forsiden
Skrevet og fotograferet af: Filmoperatør Keld P. Andersen, SlagelseDato: 14.10.2011
En ny biograf så dagens lys i Slagelse i år 2003. Navnet på biografen er PANORAMA. Den åbnede sine døre for publikum efter ret så store startvanskeligheder.

I et års tid have Henrik og Michael Obel ledt efter en by, hvor de kunne opføre deres nye biografcenter og valget faldt på Slagelse, hvor der manglede en ny biograf. Grunden til dette var, at den gamle Slagelse Bio i Stenstuegade ikke længere levede op til publikums krav og efterhånden var nedslidt. Det gjorde det heller ikke bedre, at direktøren for Slagelse Bio ikke var på den bedste kant med publikum hvilket hurtigt kom den nye biograf til gode.
 
Læs mere her:

Bio, Slagelse
Biografen i Hotel Casino, Slagelse
Kino, Slagelse
Kosmorama, Slagelse
Scala, Slagelse

Alle danske biografer

Internet link:


 
Da det blev kendt, at den nye biograf skulle ligge i Træskogården, rejste der sig en ret stor protest mod byggeriet - de omkringboende mente, at en sådan "betonkasse" ikke passede ind i miljøet. Nordisk film kom også banen og ville bygge et biografcenter ved Vestsjællandcentret på Østerbro, men de trak sig dog senere og protesterne blev ikke taget til følge. Nu kunne Henrik Og Michael Obel endelig komme igang med byggeriet at det ny biografcenter og det første spadestik blev taget d. 18. Marts 2003. For Michael Obel var Slagelse ikke ukendt, idet han fra 1982 til 1986 havde været direktør for Scala Bio i Klingenberg. Henrik Obel, som skulle være Panoramas direktør, driver sammen med sin kone Louise, Scala Biograferne i Holstebro.

Efter syv måneders heftig byggeaktivitet stod den nye biograf færdig med 4 sale på henholdsvis 295, 202, 154 og 123 pladser og en ekstra sal som senere ville blive taget ibrug, når man havde set hvordan det kørte.
 
 
Et par dage før åbningen havde man sat en skurvogn op foran biografen. Den fungerede som billetkontor indtil håndværkerne var helt færdige. Da man åbnede for billetsalget var der så meget tryk på telefonledningen, at den gik i sort - det fortæller lidt om hvor sultne det slagelseanske biografpublikum var efter nye film. Filmselskaberne havde nemlig syltet den gamle Slagelse Bio og ventet med at sætte de nye film op til den nye biograf åbnede.

Under stor bevågenhed af pressen åbnede den nye biograf dørene for publikum d. 9. Oktober 2003. Den røde snor blev klippet over af Kulturminister Brian Mikkelsen og Borgmester Lis Tribler og åbningsfilmen var "Seabiscuit".
 
 
Beliggenheden af den nye biograf var ikke så tosset alligevel - der er stor parkeringsplads og som nabo har man Slagelse Musikhus og med få minutters gang kan man komme med offentlige transportmidler. Det viste sig også ret hurtigt, at Panorama fik publikum fra et meget stort opland. Den gamle Slagelse Bio i Stenstuegade måtte se sig slået og lukkede med udgangen af 2003.

Panorama var udstyret med de nyeste Ernemann Filmmaskiner med 4000 meter spoler og fra operatørrummet kunne alle salene betjenes. Til dette formål var ansat Peter Jensen og han var desuden daglig leder af biografen. Friske og unge mennesker passede henholdvis billetsalg og kiosk i den store foyer. Det er stadig det friske og venlige personale man møder idag, når man kommer forbi Panorama, bortset fra Peter Jensen. Han valgte efter nogle år på stedet at søge andre græsgange.
 
 
Biografpublikummet i Slagelse har været glad for den nye biograf og det medførte efter nogle år, at Panorama åbnede den tomme 5te sal og indrettede den med 106 pladser.

Senere - medio marts 2010 havde Panoramas store sal premiere på biografens nye 3D Digitalfremviser og dette medførte, at man bl. andet kunne vise operaforetillinger direkte, hvilket man også har gjort et par gange. Senere er også sal 2 og 3 blevet digitaliseret - dog ikke med 3D og ved årets udgang er alle 5 sale up to date, så man er klar til den nye tidsalder. Panorama har idag omkring 170.000 besøgene og bruges også til andre formål bl. a. konferencer og specialrangementer.
 
 
 
 
Panorama's åbningsannoncer. Klik på dem og se en stor udgave  
   
 
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 17 december 2017 07:38:13