biografmuseet.dk
Forord | Søg | Kontakt
Skriv din historie

Danmarks Biografer
Oversigt
Stoleplaner
Litteratur
Biografkalender
Lærredstørrelser

Roadshow
3 Falke Bio
Europa Bio
Kinopalæet
Grand Teatret
Imperial Bio
Lido
Folketeatret


Store Filmformater

70mm Film
Todd-AO / Cinespace 70
Ultra Panavision 70
Super Panavision 70
CineMiracle
Sovscope 70
Super Technirama
Cinerama
Dimension 150
Cinema 180
SHOWSCAN
IMAX Dome
Motion Master

Nyt på biografmuseet

2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 | 2012
2011 | 2010 | 2009
2008 | Nyhedsarkiv

Bibliotek
Interview mm.
Film- og Kinoteknik
Filmfestival
Det Store Udland
Sensurround
 

Biografmuseet's Mission
Fra Bornholm til Skagen, Todd-AO er sagen: Læs om 70mm og Cinerama med de store knivskarpe billeder og fantastiske magnetlyd
• Artikler, nyheder og billeder fra den danske biografhistorie
• Alle læsere er inviteret til at skrive deres historie om oplevelser i de danske biografer

Indhold | Opdateret
Ris & Ros | Ansvar
 

Åbnet 1. januar 2005

Copyright © 1985 - 2070 "biografmuseet.dk". Alle rettigheder forbeholdes.
 

eXTReMe Tracker

Besøg in70mm.com om 70mm film, Cinerama og alle de store filmformater

in70mm.com

 

Kino, Vamdrup
VAMDRUP KINO BLIVER DIGITAL 3D - BIOGRAF

Tilbage til forsiden
Skrevet af: Kinogruppen Vamdrup Kino. PressemeddelelseDato: 14.04.2010
Foto Niels Nikolajsen

Kinogruppen, der står for driften af Vamdrup Kino, har besluttet at installere digitalt 3D udstyr i biografen.

TO DANMARKSPREMIERER I JULI

Det betyder, at Vamdrup Kino i juli måned vil kunne præsentere ikke mindre end to danmarkspremierer i 3D: ”Shrek den lykkelige” og ”Toy Story 3”.

I mere end 25 år er Vamdrup Kino blevet drevet af frivillig ulønnet arbejdskraft. Vamdrup Kino har været med til at udfylde en kulturel opgave i Vamdrup. De, der arbejder i biografen, holder af at lave forskellige arrangementer og synes, det er spændende og sjovt.

I en by af Vamdrups størrelse har dette kun kunnet lade sig gøre med praktisk og moralsk opbakning fra byens borgere og erhvervsliv.
 
Læs mere her:Internet link:


Vamdrup Kino

Kontaktpersoner:
Majbrit Petersen tlf. 75582481
Gunnar Hørlyck tlf. 75581949

 
Foto Niels Nikolajsen

Biografen har aldrig fået kommunal støtte til driften, men har modtaget støtte fra Filminstituttet og kommunen i forbindelse med renoveringer af udstyr og bygninger. Filmforestillingerne har udgjort langt den største del af arrangementerne. Kinogruppen har hele tiden ment, at filmene, der bliver vist i Vamdrup Kino, skal være aktuelle og leve op til tidens krav for komfort, lyd og billede. Bygningen blev derfor totalrenoveret i 2004, så den i dag teknisk og komfortmæssigt er helt i top med digitalt lydsystem og gode sæder. Biografen tåler i dag sammenligning med de bedste biografsale i landet. Det har publikum belønnet med et konstant stigende besøgstal siden ombygningen.
 
 
Foto Niels Nikolajsen

Selve fremvisningen af film har gennem mange år været efter de samme principper. Filmene er blevet fremstillet på store ruller i 35 mm bredde. Den digitale udvikling har nu gjort sit indtog i filmens verden og skabt nye muligheder for fremstilling og visning af film. En af de nye muligheder er visning af film med rumlig 3-dimmensionel virkning: ”3D – film”

I Kinogruppen har vi i nogen tid drøftet og fulgt udviklingen. Vi er kommet frem til, at borgerne i Vamdrup ikke skal udelukkes for at se og opleve de nye muligheder. Vi er også kommet frem til, at Vamdrup Kino er meget velegnet til fremvisning af 3D film. Efter en grundig research har Kinogruppen besluttet sig for Dolby 3D systemet. Til forskel fra andre systemer anvender DOLBY 3D ikke billige engangsbriller, men en genanvendelig og mere avanceret brille. Det har DOLBY gjort for at opnå den bedst mulige 3D virkning og farvegengivelse.
 
 
Foto Niels Nikolajsen

Som ”Grøn butik” er vi også glade for, at de genanvendelige briller er en mere miljøvenlig løsning.

Indtil nu er ca. 30 – 40 ud af Danmarks ca. 400 biografsale udstyret, så de kan vise 3D film, men udviklingen går meget hurtigt. Kinogruppen er overbevist om, at det er helt afgørende for biografens fortsatte eksistens, at vi løbende følger med i denne teknologiske udvikling.
 
 
Imens de venter på den digitale maskine i Vamdrup, kan læserne glæde sig over et gensyn med en Cinemeccanica Victoria 8. Foto Niels Nikolajsen

Investeringen i digitalt 3D beløber sig til ca. 800.000 kr. Det er naturligvis en meget stor mundfuld for en lille biograf som Vamdrup Kino. Vi har gennem en årrække økonomisk forberedt os på situationen. Den del af beløbet, vi kommer til at mangle, dækkes med en kassekredit. Det er naturligvis vigtigt, at vores gæld bliver mindst mulig, derfor håber vi på opbakning fra diverse fonde, byens erhvervsliv og borgere. Vi glæder os til at åbne dørene for byens borgere til de nye 3D film oplevelser.

Og husk: 3D FILM SKAL OPLEVES I BIOGRAFEN

21.11.2010 opdatering:
Vamdrup Kino har været DIGITAL fra 25/9-2010.
Niels Nikolajsen
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 17 december 2017 07:38:30