biografmuseet.dk
Forord | Søg | Kontakt
Skriv din historie

Danmarks Biografer
Oversigt
Stoleplaner
Litteratur
Biografkalender
Lærredstørrelser

Roadshow
3 Falke Bio
Europa Bio
Kinopalæet
Grand Teatret
Imperial Bio
Lido
Folketeatret


Store Filmformater

70mm Film
Todd-AO / Cinespace 70
Ultra Panavision 70
Super Panavision 70
CineMiracle
Sovscope 70
Super Technirama
Cinerama
Dimension 150
Cinema 180
SHOWSCAN
IMAX Dome
Motion Master

Nyt på biografmuseet

2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 | 2012
2011 | 2010 | 2009
2008 | Nyhedsarkiv

Bibliotek
Interview mm.
Film- og Kinoteknik
Filmfestival
Det Store Udland
Sensurround
 

Biografmuseet's Mission
Fra Bornholm til Skagen, Todd-AO er sagen: Læs om 70mm og Cinerama med de store knivskarpe billeder og fantastiske magnetlyd
• Artikler, nyheder og billeder fra den danske biografhistorie
• Alle læsere er inviteret til at skrive deres historie om oplevelser i de danske biografer

Indhold | Opdateret
Ris & Ros | Ansvar
 

Åbnet 1. januar 2005

Copyright © 1985 - 2070 "biografmuseet.dk". Alle rettigheder forbeholdes.
 

eXTReMe Tracker

Besøg in70mm.com om 70mm film, Cinerama og alle de store filmformater

in70mm.com

 

Galleri: High-Impact biografer - Sådan!
High-Impact biografer involvere tilskueren i sådan en grad, at han føler, at det er som "at være med i filmen".

Tilbage til forsiden
Skrevet og fotograferet af: Thomas Hauerslev Dato: 30.07.2016
Biffen Nordkraft, Aalborg 2013. Biograf designet af Orla Nielsen i samarbejde med arkitekterne. Et meget buet lærred, buede stolerækker, og stolerækker, der er opbygget amfiteatralsk, så der er frit udsyn til lærredet for alle tilskuere.

 
Læs mere her:

High-Impact biografdesign, eller hvordan man gør gode film bedre

Internet link:

 
Max Linder Panorama, Paris, Frankrig. Oprindeligt tegnet af Georges Peynet, men redesignet i slutningen af 1980erne, med 2 balkoner, og et stort ca 16,7 meter bredt buet lærred. Biografen i klædt i helt sort således at publikum's fokus hele tiden er rettet imod det store lærred.

 
 
Cinedom, Köln, 1992. Svævende buet lærred, fra gulv til loft med et lille podie på gulvet og væg til væg. Interiør holdt i mørke farver med lamper i loftet og strejflys i siderne. Bio 9, 475 pladser, 19,7 meter lærred.

 
 
Pictureville biografen i Bradford, England. Et stort buet CINERAMA lærred giver overbevisende illusion af at være med i handlingen. Der er naturligvis et rødt fortæppe, der kører til siden, når filmen starter. Der er også et fladt lærred, der en rulles ned foran det buede lærred.

 
 
Schauburg biografen i Karlsruhe i Tyskland. Flot gammel biograf med et stort buet lærred fra væg til væg og (næsten) gulv til loft. Lodrette og vandrette masker og et CINERAMA rødt fortæppe. Foto: Thomas Hauerslev

 
 

Hjemmebiografer

 
Et eksempel på en "hjemmebiograf" på 20 m2 i Sverige. Et 4,5 meter buet lærred der giver publikum stor fornøjelse og en forstærket fornemmelse af at være med i handlingen. Der er naturligvis et fortæppe, der kører til siden, inden filmen starter.

 
 
Et eksempel på en "hjemmebiograf" i Tyskland. Et stort buet lærred der giver publikum en forstærket fornemmelse af at være med i handlingen. Der er naturligvis et rødt fortæppe, der kører til siden, når filmen starter.

 
 
Et eksempel på en "hjemmebiograf" i Frankrig. Hvorfor gå i biografen, når man kan se film derhjemme på et stort buet lærred? Det burde ikke være svært at lave små biografer med imponerende billeder. Når man kan gøre det derhjemme, hvorfor ikke så i små kosteskabsbiografer? Foto: Frédéric ROLLAND & Daniel NAJBERG

 
 
Et eksempel på en luxus hjemmebiograf i Canada. Et stort buet lærred der giver publikum en forstærket fornemmelse af at være med i handlingen. Der er naturligvis et rødt fortæppe, der kører til side, når filmen starter. Foto: Tom March, Canada

 
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 17 december 2017 07:42:32