biografmuseet.dk
Forord | Kontakt
Din historie | Søg

BIOGRAFER
Oversigt

ROADSHOW
3 Falke Bio
Europa Bio
Kinopalæet
Grand Teatret
Imperial Bio
Lido | Folketeatret

7OMM I DANMARK
Historie | Maskiner
Aktuelt i 70mm
Biografer | Film

7OMM FILM I:
Todd-AO
Ultra Panavision 70
Super Panavision 70
Super Technirama
Sovscope 70
Dimension 150
Cinerama
Blæst op til 70mm
IMAX Dome
Special Venue

NYHEDER

2021 | 2020 | 2019
2018 | 2017 | 2016
2015 | 2014 | 2013
2012 | 2011 | 2010
2009 | 2008 | Arkiv

BIBLIOTEK
Premiere i Danmark
Film- og Kinoteknik
Filmformater
Sensurround
Interview | Farvel
Filmfestival
Det Store Udland
Olsen Banden
 

Biografmuseet's Mission
Fra Bornholm til Skagen, Todd-AO er sagen: Læs om 70mm og Cinerama med de store knivskarpe billeder og fantastiske magnetlyd
• Artikler, nyheder og billeder fra den danske biografhistorie
• Alle læsere er inviteret til at skrive deres historie om oplevelser i de danske biografer

Indhold | Opdateret
Ris & Ros | Ansvar
 

Åbnet 1. januar 2005

Copyright © 1985 - 2070 "biografmuseet.dk". Alle rettigheder forbeholdes.
 

Besøg in70mm.com om 70mm film, Cinerama og alle de store filmformater

in70mm.com

 

Personalegoder, fribilletter og løn

Tilbage til forsiden
Skrevet af: Henrik Westergaard ChristensenForår 2007
Der var egentlig ikke andre personalegoder end lønnen og de øl, vi købte for egne midler. Et par gange afholdt August Andersen sammen med nogle filmselskaber fester for os ansatte og hvor der var inviteret kontorfolk med fra de pågældende filmselskaber. Damerne var klart i overtal ved disse fester – tak for det.

August Andersen ville hellere sælge sine biografbilletter end at give personalet fribilletter. Nogle gange måtte han dog bøje sig og tilbyde personalet 2 fribilletter pr. mand. Der kunne så godt gå flere måneder, inden lysten kom over ham igen.

Imidlertid fandt vi selv ud af, hvordan denne form for nærighed skulle håndteres. Vi lukkede simpelthen familie, venner og bekendte ind uden, at de havde billetter. Vi vidste i forvejen, hvilke forestillinger, som var tynde rent publikumsmæssigt, men det kunne ske, at vi havde lovet for meget i forbindelse med helt udsolgte forestillinger. Det klarede vi dog også, fordi der altid var ledige sæder også til helt udsolgte forestillinger. Ikke alle mødte altid op. Eller vi lod vore bekendte mv. sidde på piccolosæderne eller tog nogle stole med op i biografen.

Så den vej rundt var August Andersen selv skyld i, at vi snød. Jeg blev en meget populær kollega blandt nogle mine mest fortrolige kolleger på mit daglige job hos MLU. De udvalgte var altid velkomne i biografen om aftenen, hvis de havde lyst til at se film. ”Hvis jeg ikke selv står og river billetter af, skal I bare spørge efter mit i forhallen”. Det gjorde de og blev lukket ind. De måtte dog vente til reklamerne var gået i gang i biografsalen med at komme derop, fordi jeg/vi først lige skulle finde ledige pladser til dem.

Min løn var som piccolo – så vidt jeg husker – 2,70 kr. i timen og 11,50 kr. som kontrollør. Det var relativt dårligt betalt, men gode penge for os unge, fordi vi havde da ikke regnet med, at pengene skulle bruges som en form for opsparing. Nej, der skulle drikkes og festes. En person som overkontrollør Knud Nielsen regnede dog med pengene. Han skulle bruge dem – blandt andet til køb af et sommerhus på Orø. Og det lykkedes ham da også.

For nogle af de lidt ældre kontrollører, var indtjeningen i deres fritidsaftensjob af betydning. De gik sjældent ud bagefter sammen med os unge. De kørte hjem til familierne.
 
Læs mere her:

Mit Liv i 3 Falke Bio af Henrik Westergaard Christensen


Foråret 2007

Direktøren – en hård banan

En almindelig arbejdsdag

En typisk arbejdsaften som piccolo

Folkene i operatørrummet

Det osede af seksualitet

De 3 forretninger – måske 4

Publikummet i 3 Falke Bio

Mobning på jobbet

Tid med mange minder


3 Falke Bio, Skandinaviens første Todd-AO Teater

Internet link:

Jobbet var en glæde i sig selv

 
Jeg tror ikke, at jeg overdriver, når jeg skriver at alle vi ansatte var særdeles glade for vore aftenjobs i 3 Falke Bio. Uanset om vi dukkede op med kedelige oplevelser fra vore daglige jobs, og måske for håndværkertyperne med snavsede hænder, skete der en betydelig forandring i os alle, når vi mødte – nu og da gik i bad i biografen. Den flotte uniform, den hvide skjorte og slipset var med til at gøre os til rigtig pæne mennesker.

Når jeg nu og da cyklede til 3 Falke Bio i regnfuldt og/eller surt vejr i ofte mennesketomme gader og veje, tænkte jeg altid på, at jeg nu skal derhen, hvor publikum selv strømmer til. Det var en fest i sig selv. For der var stort set altid udsolgte forestillinger. Folk kom til os og ikke omvendt. En god oplevelse.

Også sammenholdet mellem de fleste af de ansatte og vore mange diskussioner om samfundet og politik samt at vi forstod, at nyde en bajer, var et gode udgangspunkter. Rent politisk var vi vist alle socialister – socialdemokrater, SF’ere eller kommunister, selvom vi arbejdede under Liberalt Oplysningsforbund, som er tilknyttet partiet Venstre. Dejligt var det også på fredage og mest lørdage, at vi bagefter gik i byen sammen og ofte sammen med piger, vi slet ikke kendte i forvejen.
 
 
  
Tilbage til Folkene i operatørrummet - Frem til Seksualitet på jobbet 
  
 
Gå: tilbage - op
Opdateret lørdag, 13 marts 2010 06:51:06