Biografmuseet's Mission • Fra Bornholm til Skagen, Todd-AO er sagen: Læs om 70mm og Cinerama med de store knivskarpe billeder og fantastiske magnetlyd • Artikler, nyheder og billeder fra den danske biografhistorie • Alle læsere er inviteret til at skrive deres historie om oplevelser i de danske biografer
Cinerama i København Af Thomas Hauerslev Kinopalæet åbnede lørdag den 26. december 1959. Traditionen tro var der julepremiere på en Far til Fire film. Dette år var det den nye ASA film i farver "Far til Fire på Bornholm".
Nedrivning vinter 2001 Fotomontage Efter næsten 20 år som kontorhus, blev Kinopalæet omsider nedrevet. Bid for bid forsvandt de sidste rester af fordums Cinerama og stereofonisk lyd.
"Cinerama var helt utroligt. Jeg har aldrig nogen sinde glemt den." Jeg så "Verdens Syv Vidundere" sammen med min søster. Jeg husker den tydeligt, og jeg har tænkt så meget på den i mange, mange år, fordi dengang var man jo ikke ude og rejse. Det var fuldstændigt fantastisk for mig at se Niagara, og pyramiderne. Man blev fuldstændigt svimmel når man fløj med. Det var simpelt hen fantastisk for os.
Ny bog om Filmmanden Lau Lauritzen Jr.'s utrolige karriere Af Paw Pedersen Lau Lauritzen blev fra 1950 også direktør for den store københavnske premierebiograf Kinopalæet. En biograf som han i bogstaveligste forstand byggede op fra en ruin til en blomstrende forretning.
Cinerama-sagen, fra bogen om Lau Lauritzen, Jr. Af Paw Pedersen Folk der selv har oplevet Cinerama fortæller, at det er noget af en oplevelse. Der er ikke noget at sige til, at Lau Lauritzen blev overvældet. Den 31.8.1962 kunne Kinopalæet således afholde en stor gallapremiere på rejsefilmen ”Verdens syv vidundere”.
8MM FILM FRA KINOPALÆET 1980
ERINDRINGER FRA OPERATØRRUMMET
Ole Skou Olsen, Cinerama filmoperatør Af Thomas Hauerslev I 1991 stillede Ole S. Olsen op til interview om hans tid i Kinopalæet som spolemand i Kinopalæet, da der blev vist Cinerama film i 1962/63
Kinopalæet Af Niels E. Andersen, Struer Indgangen til Kinopalæet var ikke særlig prangende. Det vendte ud mod Gammel Kongevej, og når man kom ind igennem dørene, kom man til billetkontorerne.
Kinopalæet, 1950 Af Thomas Hauerslev På taget stod der med store bogstaver "ASA" og over indgangen "KINOPALÆET". Facaden lå ud imod Vodrofsvej. Der var 815 pladser.
Kinopalæet, 1918 Af Thomas Hauerslev Den første Københavnske "Kinopalæet" åbnede den 27. september 1918 og havde 1268 pladser.
"Seven Wonders of the World" (1956) "How The West Was Won" (1962) "The Wonderful World of the Brothers Grimm" (1962) "Cinerama South Seas Adventure" (1958) "Cinerama Holiday" (1955)