biografmuseet.dk
Forord | Kontakt
Din historie | Søg

BIOGRAFER
Oversigt
København | Omegn
Nordsjælland
Vest, Midt & Syd
Bornholm
Møn & Bogø
Lolland & Falster
Fyn, Thurø, Tåsinge
Langeland & Ærø
Sydjylland | Øst
Midt-Vest | Nord

ROADSHOW
3 Falke Bio
Europa Bio
Kinopalæet
Grand Teatret
Imperial Bio
Lido | Folketeatret

7OMM I DANMARK
Historie | Maskiner
Aktuelt i 70mm
Biografer | Film

7OMM FILM I:
Todd-AO
Ultra Panavision 70
Super Panavision 70
Super Technirama
Sovscope 70
Dimension 150
Cinerama
Blæst op til 70mm
IMAX Dome
Special Venue

NYHEDER

• 2024 | 2023 | 2022
2021 | 2020 | 2019
2018 | 2017 | 2016
2015 | 2014 | 2013
2012 | 2011 | 2010
2009 | 2008 | Arkiv

BIBLIOTEK
Premierer 1911-2020
Film- og Kinoteknik
Filmformater
Sensurround
Interview | Farvel
Filmfestival
Det Store Udland
Olsen Banden
 

Biografmuseet's Mission
Fra Bornholm til Skagen, Todd-AO er sagen: Læs om 70mm og Cinerama med de store knivskarpe billeder og fantastiske magnetlyd
• Artikler, nyheder og billeder fra den danske biografhistorie
• Alle læsere er inviteret til at skrive deres historie om oplevelser i de danske biografer

Indhold | Opdateret
Ris & Ros | Ansvar
 

Åbnet 1. januar 2005

Copyright © 1985 - 2070 "biografmuseet.dk". Alle rettigheder forbeholdes.
 

Besøg in70mm.com om 70mm film, Cinerama og alle de store filmformater

in70mm.com
 

Nordisk Film Biografer præsenterer tre forslag til fremtidens Palads

Tilbage til forsiden
Skrevet af: Egmont / Nordisk Film Biografer Dato: 16.11.2022
Nordisk Film Biografer er nu klar med tre skitseforslag til fremtidens Palads. Skitserne er udviklet i dialog med biografens gæster og københavnerne, som inviteres til at komme med input til de tre forslag. Københavns ældste biograf skal fornyes, men det skal ske i respekt for det Palads, mange holder af. 

• Gå til galleri Fremtidens Palads
• Gå til PDF Nordisk Film Biografer præsenterer tre forslag til fremtidens Palads

"Klassisk Palads", "Moderne Palads" og "Grønt Palads". Sådan lyder essensen af de tre skitseforslag, som Nordisk Film Biografer gennem de seneste måneder har arbejdet intenst på at udvikle i dialog med københavnerne, biografens gæster og alle andre, der har vist interesse for Palads-biografen på Axeltorv.

"Vi er glade for de mange input, vi har fået til udviklingen af fremtidens Palads, og er stolte af de tre forslag, vi nu lægger frem. Både vores gæster og københavnerne har haft mange forskellige ønsker til fremtidens Palads. Derfor håber vi, at vi kan lande på et godt kompromis, som både kan genetablere Palads som en biograf i verdensklasse, og som kan være til glæde for hele København," siger Asger Flygare Bech-Thomsen, adm. direktør i Nordisk Film Biografer, der i dag fremlagde skitserne på et pressemøde.

Ønskerne til Palads går i mange retninger. Nogle har ønsket at bevare Palads' nuværende udtryk. Andre har foreslået at gå helt nye veje. Nogle mener, at man skal kombinere det gamle med et mere moderne udtryk. Og andre går ikke så meget op i det ydre, men vil gerne have flere oplevelser indenfor. 

Tre forskellige retninger for fremtidens Palads

Fælles for de tre skitseforslag, som er blevet til i et tæt samarbejde med tegnestuen Cobe, er, at de skaber plads til nye, topmoderne biografsale, der kan genskabe Palads som en biograf i verdensklasse. Og at de inviterer indenfor til øvrige aktiviteter i huset, som caféer, udadvendte aktiviteter, kontor og kultur samt en tagterrasse med udsigt over byen. Arkitektonisk peger de i markant forskellige retninger.

"Nordisk Film Biografer har været ambitiøse og har ønsket at udforske flere forskellige muligheder for fremtidens Palads og en biograf i verdensklasse. Vi har udviklet fremtidens Palads i en klassisk retning, i en mere moderne retning og i grøn retning. Alle tre forslag er udviklet med respekt for stedet og peger på en arkitektur, som er mere åben, imødekommende og inviterende over for københavnerne og den omkringliggende by," siger Dan Stubbergaard, grundlægger og arkitekt i tegnestuen Cobe, der har stået bag en række markante bygninger og byudviklingsprojekter i København. 

Læs mere her:

PDF: Nordisk Film Biografer præsenterer tre forslag til fremtidens Palads

Palads


Palads Teatret, København

Biografer på biografmuseet.dk

Biograferne i København 1904 – 2020

Biografmuseet.dk's liste over alle biografer i Danmark

Stoleplaner - Galle & Jessen's Oversigt over Københavnske biografer i 1950erne

Danmarks 70mm og Storformat Biografer

Biografpremierer i Danmark 1911 - 2020

Film- og Kinoteknik

Mine damer og herrer, "Dette er Cinerama"!

Hvad CinemaScope Byder på

Todd-AO, - det sensationelle filmsystem

Hvad er VistaVision?

Biografmuseets biografhistoriske kalender. Vigtige datoer og begivenheder i biografhistorien


Fornyelse er en bunden opgave  

Arbejdet med at forny Palads har stået på over flere år, og udviklingen af de tre skitseforslag er sket, efter at Nordisk Film Biografer valgte at droppe et tidligere forslag, der var udviklet i samarbejde med tegnestuen BIG, og som mødte omfattende kritik fra københavnerne. Derfor inviterede Nordisk Film Biografer i maj 2022 alle interesserede til at komme med input til et nyt fremtidens Palads. Og nu kan københavnere og andre interesserede komme med input til de tre skitseforslag, inden der bliver lagt sidste hånd på dem, og de bliver fremlagt for Københavns politikere. 

Hos Nordisk Film Biografer håber man, at processen kan føre frem til en politisk beslutning, så der fortsat kan være biograf på Axeltorv:

"Nordisk Film har kæmpet for Palads. Vi har brugt et tocifret millionbeløb på at renovere biografen. Alligevel må vi konstatere, at det ikke rækker. Palads har brug for fornyelse. Ellers kan vi på sigt blive tvunget til helt at lukke biografen. Lige nu er vi optimistiske og håber på, at vi får mulighed for at gennemføre den fornyelse, der er brug for, og lande et godt kompromis til glæde for både biografens gæster, for Nordisk Film Biografer og for hele København," siger Asger Flygare Bech-Thomsen. 

I aften [10.11.2022] afholdes et borgermøde i Palads, hvor deltagerne kan komme med konkrete input. Herudover kan alle interesserede komme med input via fremtidenspalads.dk. 

 

 
Hvorfor skal Palads fornyes? 

• Palads er mere end 100 år gammel og er en af Danmarks ældste biografer. Palads har gennemgået flere forandringer og renoveringer over årene, og Nordisk Film Biografer har de sidste mange år brugt et trecifret millionbeløb på løbende at renovere biografen. 

• Alligevel har biografens gæster længe efterspurgt bedre forhold i Palads og har i stigende grad fravalgt den gamle biograf. Næsten en halv million årlige gæster har forladt Palads de seneste 20 år. På trods af, at det samlede biografmarked er vokset i samme periode.  Palads er den af Nordisk Film Biografers 21 biografer i Danmark, som har den laveste kundetilfredshed.   

• Derfor er tiden nu kommet til en gennemgribende fornyelse af den gamle biograf. Ny teknologi, der styrker billede og lyd, bedre stole og større sale er blot nogle af de ting, der skal sikre, at Palads også i fremtiden kan byde inden for til store filmoplevelser.  

Processen mod fremtidens Palads 

• Nordisk Film Biografer inviterede i maj 2022 til dialog om fremtidens Palads, da de blandt andet inviterede til dialogmøde i Palads. På baggrund af blandt andet input på mødet, input fra Københavns Kommunes høring om Palads i maj-juni 2022 samt direkte henvendelser på mail, har Nordisk Film Biografer udviklet de tre skitseforslag i samarbejde med tegnestuen Cobe.

• Nu inviterer Nordisk Film Biografer igen til dialog, nu om de tre skitseforslag. På baggrund af input fra biografens gæster, københavnere og andre interesserede, vil der blive lagt sidste hånd på skitseforslagene, der herefter fremlægges for Københavns Kommunes politikere i en såkaldt startredegørelse. Startredegørelsen skal danne grundlag for den endelige lokalplan.  
 
 
Skitseforslag A: "Klassisk Palads" 

Skitseforslaget "Klassisk Palads" bygger videre på Palads' eksisterende og historiske udtryk. Den farvestrålende facade omfavner og suppleres med en ny, lys bygning, hvor de karakteristiske buer fra det historiske Palads videreføres i en ny fortolkning. Mellem de to facader opstår en række "mellemrum" med rekreative funktioner. Foyeren henter sin inspiration i den eksisterende foyer.
 
 
Skitseforslag B: "Moderne Palads" 

Skitseforslaget "Moderne Palads" bygger videre på Palads' karakteristiske og historiske udtryk, og suppleres med en organisk formet bygning ovenpå, hvis facade er inspireret af de fremtrædende søjler i Palads' eksisterende facade. Den organiske form er inspireret af omkringliggende bygninger som Cirkusbygningen, Vesterport Station, Axel Towers og Tivolis pavilloner.   
 
 
Skitseforslag C: "Grønt Palads" 

Skitseforslaget "Grønt Palads" er et forslag om en helt ny bygning med inspiration i det grønne voldanlæg, med en grøn taghave med offentlig adgang via et "strøg", der snor sig om bygningen. Bygningen skaber sammenhæng til fremtidig grøn bypark ved Tivoli. 
 
 
Nordisk Film skaber stærke film og tv-serier, driver Nordisk Film Biografer, står bag førende spilselskaber og PlayStation i Norden og leverer digitale gavekort. Vi er en del af Egmont sammen med TV 2 i Norge, Story House Egmont og Lindhardt og Ringhof. Hele Egmont er en fond. Alt overskud går til udvikling af medier samt til at hjælpe udsatte børn og unge og støtte filmtalenter.

• Gå til galleri Palads Teatret, 2018
• Gå til galleri Palads Teatret, 2021
• Gå til galleri Palads Teatret
• Gå til galleri Palads

Læs mere på fremtidenspalads.dk

 
 
   
   
   
Gå: tilbage - op
Opdateret lørdag, 04 marts 2023 12:43:41