biografmuseet.dk
Forord | Kontakt
Din historie | Søg

BIOGRAFER
Oversigt

ROADSHOW
3 Falke Bio
Europa Bio
Kinopalæet
Grand Teatret
Imperial Bio
Lido | Folketeatret

7OMM I DANMARK
Historie | Maskiner
Aktuelt i 70mm
Biografer | Film

7OMM FILM I:
Todd-AO
Ultra Panavision 70
Super Panavision 70
Super Technirama
Sovscope 70
Dimension 150
Cinerama
Blæst op til 70mm
IMAX Dome
Special Venue

NYHEDER

• 2021 | 2020 | 2019
2018 | 2017 | 2016
2015 | 2014 | 2013
2012 | 2011 | 2010
2009 | 2008 | Arkiv

BIBLIOTEK
Filmformater
Sensurround
Film- og Kinoteknik
Interview mm.
Filmfestival
Det Store Udland
Olsen Banden
 

Biografmuseet's Mission
Fra Bornholm til Skagen, Todd-AO er sagen: Læs om 70mm og Cinerama med de store knivskarpe billeder og fantastiske magnetlyd
• Artikler, nyheder og billeder fra den danske biografhistorie
• Alle læsere er inviteret til at skrive deres historie om oplevelser i de danske biografer

Indhold | Opdateret
Ris & Ros | Ansvar
 

Åbnet 1. januar 2005

Copyright © 1985 - 2070 "biografmuseet.dk". Alle rettigheder forbeholdes.
 

eXTReMe Tracker

Besøg in70mm.com om 70mm film, Cinerama og alle de store filmformater

in70mm.com

 

"Ørneborgen"'s 40 års Jubilæum fejres med særudgave af "Cinema Retro"

Tilbage til forsiden
Skrevet af: Thomas HauerslevDato: 05.05.2009

Specialudgave af "Cinema Retro", der fejrer "Ørneborgen"'s 40 års jubilæum.

"Cinema Retro" er et forholdsvis nyt engelsksproget magasin, der udkommer 3 gange om året. Magasinet handler om film fra 1960erne og 1970erne. Det er i farver og på 64 sider. I hver udgave er der et særligt 8-siders tillæg om en enkelt film.

Bladet har en stor fanskare på ca 3000 abbonenter. Der er ingen annoncer i bladet, men det er til gengæld fyldt med interviews, plakater og plakater fra filmene fra de 2 årtier.

Chefredaktørerne Lee Pfeiffer og Dave Worrall fortæller her om den første special udgave, der ukommer i juni måned, og handler om en af de mest populære krigsfilm nogensinde; "Ørneborgen".

 

Læs mere her:

"Ørneborgen" - 41 års Jubilæum 1969 - 2010

Cinema Retro Fejrer James Bond's 50 års jubilæum, med special udgave nummer 4 om "Dr. No"

"Where Eagles Dare" - Cinema Retro ‘Movie Classics’ Special

"Cinema Retro" - The Golden Age of Film Making

Widescreen Weekend 2009, Bradford, England

Internet link:

More in 70mm reading:

Cinema Retro
"Where Eagles Dare" unofficial home page
imdb.com

Werfen
Haus Egger/Zum Wilden Hirsch
Ebensee cable car in Feuerkogel

Derren Nesbit
Ingrid Pitt

Panavision
Titra Subtitles
 

Lee Pfeiffer og Dave Worrall:

 
Velkommen til et spændende nyt koncept for "Cinema Retro" og premieren på tidskriftet's specialudgaver, der fejrer særlige klassiske og kultlignende film. Vi bliver rutinemæssigt bombarderet med breve og emails fra læsere rundt om i verden, der ønsker en mere omfattende dækning af deres favorit film. Problemet er naturligvis, at selv om vores ”Film in Focus” sektioner fylder hele 8 sider - og dermed nok til at yde rimelig retfærdighed til den gennemsnitlige film, er det desværre helt utilstrækkelige til at dække alle aspekter af de film, der fortjener en endnu mere omfattende og tilbundsgående analyse.

Vi vil derfor, med jævne mellemrum, udgive særlig "special editions" af Cinema Retro, der hylder en enkelt film. Special udgaver, der med sikkerhed vil blive eftertragtede samlerobjekter.
 
 
Vi har besluttet, at vores første specialudgave vil være dedikeret til en film, der er blandt de mest efterspurgte af læsere i form af ønsker om omfattende dækning. Hvis du er en fan af film fra 1960'erne, ved du med sikkerhed, at MGM's “Ørneborgen” er en af de mest underholdende film fra denne glorværdige periode.

Filmen havde et stort budget, et rigtigt action eventyr, flotte settings og en god neglebidende historie. Det var den allerførste gang at romanforfatteren Alistair MacLean skrev en thriller direkte til det store biograflærred. Dels spionfilm, dels krigsfilm “Ørneborgen” var blot én af en række fremragende film, der havde premiere i 1969, det bedste filmår i historien.
 
 
Den danske flerspaltede avisannonce fra 3 Falke Bio

Over tyve forfattere og film historikere har samarbejdet for at give dig, hvad vi mener, er den mest definitive historie bag produktionen af denne blockbuster-film. Bortset fra det væld af sjældne ”bag kulisserne” fotografier - mange fotograferet af folkene for an og bagved kameraet under optagelserne på location og i studiet - vi har samlet historier og citater fra folk som instruktør Brian G. Hutton, producent Elliott Kastner, stuntmen Joe Powell, Alf Fælles og Bill Sawyer, second-unit instruktør Yakima Canutt og hans assistent direktør Anthony Waye (nu en producent af James Bond film), Art Director Peter Mullins - og mange flere.

Denne specialudgave er illustreret med filmplakater fra hele verden, call sheets, flyers, merchandise, billetter, storyboards og manuskriptsider. Det er en hyldest til en film du ikke vil gå glip af - og vores ”Movie Classics” udgave komer til at fylde 80 sider til samme pris som vores regelmæssige 64-sides magasin!
 
 
Der bliver kun trykt 5000 eksemplarer af første udgaven om "Ørnebogen", og Cinema Retro's redaktører forventer, at de kan melde udsolgt med det samme. Magasinet udgives i juni måned. Du kan kontakte Cinema Retro med det samme og bestille dit eksemplar. Du er naturligvis ikke tvunget til at købe mere end dette ene eksemplar.

Kontakt Cinema retro på disse adresser:

UK OFFICE:

PO Box 1570
Christchurch
Dorset
BH23 4XS
England

Tel: + 44 0844 415 0920
(Mon-Fri 10.30am - 6pm)

solopublishing@firenet.uk.com

USA OFFICE:

PO Box 152
Dunellen
NJ 08812
USA

Tel: + 001 732 752 7257
Fax: + 001 732 752 7257

cinemaretro@hotmail.com
 
 
 
Gå: tilbage - op
Opdateret mandag, 08 marts 2010 12:21:04