biografmuseet.dk
Forord | Søg | Kontakt
Skriv din historie

Danmarks Biografer
Oversigt
Stoleplaner
Litteratur
Biografkalender
Lærredstørrelser

Roadshow
3 Falke Bio
Europa Bio
Kinopalæet
Grand Teatret
Imperial Bio
Lido
Folketeatret


Store Filmformater

70mm Film
Todd-AO / Cinespace 70
Ultra Panavision 70
Super Panavision 70
CineMiracle
Sovscope 70
Super Technirama
Cinerama
Dimension 150
Cinema 180
SHOWSCAN
IMAX Dome
Motion Master

Nyt på biografmuseet

2017 | 2016 | 2015
2014 | 2013 | 2012
2011 | 2010 | 2009
2008 | Nyhedsarkiv

Bibliotek
Interview mm.
Film- og Kinoteknik
Filmfestival
Det Store Udland
Sensurround
 

Biografmuseet's Mission
Fra Bornholm til Skagen, Todd-AO er sagen: Læs om 70mm og Cinerama med de store knivskarpe billeder og fantastiske magnetlyd
• Artikler, nyheder og billeder fra den danske biografhistorie
• Alle læsere er inviteret til at skrive deres historie om oplevelser i de danske biografer

Indhold | Opdateret
Ris & Ros | Ansvar
 

Åbnet 1. januar 2005

Copyright © 1985 - 2070 "biografmuseet.dk". Alle rettigheder forbeholdes.
 

eXTReMe Tracker

Besøg in70mm.com om 70mm film, Cinerama og alle de store filmformater

in70mm.com

 

Efterlyser Historier om 3 Falke Bio

Tilbage til forsiden
Skrevet af: Heidi Engelund. Offentliggjort i Frederiksberg Bladet, 18. maj 2004 Dato: 20 November 2005
BIO-FREAK Thomas Hauerslev har i 25 år været vild med gamle 70mm film og lokale biografer. En af favoritterne er 3 Falke Bio og derfor efterlyser han personer, der har en god historie eller et minde om biografen og resultatet kan man så opleve på nettet.
 
Hvis man er omkring 35 år eller pænt derover og kommer fra Frederiksberg, så husker man uden tvivl den gamle biograf, 3 Falke Bio, som frem til starten af  1980'erne lå i Falkoner Centret på Falkoner Allé. Måske husker man endda de velkendte bogstaver over indgangen til biografen, 3-tallet og Falke Bio, der bød  publikum velkommen. På et tidspunkt blev ordet 'bio' fjernet, og ordet bor i dag hjemme hos Thomas Hauerslev fra Frederiksberg, der er lidt en biograf-freak.

- Min interesse for film startede i begyndelsen af 70'erne, da min mor tog os med i Saga biografen, hvor vi så Dirch Passer og Tarzan film. Jeg kan huske, at det kostede 12 kroner for en eftermiddagsforestilling, fortæller han. 
  Læs mere her:Internet link:

Mødtes i Biffen

 
Selv er han uddannet som filmoperatør og har engang i syv år kørt film i Imperial på en maskine, der hedder DP70, sådan en af slagsen han også stående hjemme i privaten, hvor han også har et større arkiv med alt tænkeligt inden for filmindustrien, så som annoncer fra aviser, film, fotos og billetter.

- Min kone har stor forståelse for min interesse for film, men med to små børn, så er det begrænset med tid. Men jeg mødte faktisk min kone i billetlugen i Imperial Bio, smiler han og viser en stump 70mm film frem, hvor man uden de store problemer kan se en stump af handlingen i "Doctor Zhivago".
 

Lokal Biograf

 
Thomas Hauerslev har i 25 år været helt vild med gamle 70mm film, som i dag er skiftet ud med 35mm film eller digitalfilm i de moderne biografer. Men han har især en stor forkærlighed for et par lokale biografer, nemlig 3 Falke Bio, Kinopalæet og Rialto.

- I dag lugter en biograf af popcorn, i gamle dage når man gik i 3 Falke Bio, så var lugten en hel anden. Der var noget anderledes over at gå i biografen dengang, siger han.

www.70mm.dk kan man læse meget mere om bl.a. 70mm film og 3 Falke Bio. Men Thomas Hauerslev håber på at hjemmesiden på et tidspunkt vil komme til at bugne af gode og sjove erindringer og historier fra folk, der har været en tur i 3 Falke Bio for mange år siden.

- Jeg vil gerne i kontakt med folk, der måske er omkring 60-70 år i dag og som har set en film i 3 Falke Bio, men jeg vil også gerne høre om deres oplevelse af at gå i biografen. Jeg er sikker på, at der sidder mange mennesker rundt omkring med gode minder fra 3 Falke Bio og hvis man ikke spørger folk, så får man jo ikke noget svar, understreger han. 
 

Se på Nettet

 
Skulle drømmen gå i opfyldelse med et hav af henvendelser, så er planen klar i tankerne hos Thomas Hauerslev.

- Det er utroligt vigtigt at vi har dokumentation for vores kulturelle arv. Jeg har planer om at lægge oplysningerne ud på nettet, så alle kan se det. Og jeg lover at passe godt på både effekter og breve og ingenting bliver smidt ud, understreger Thomas Hauerslev, der dog godt kan leve med at få en kopi af fotos, billetter, plakater og andet, hvis folk ikke vil af med effekterne fra 3 Falke Bio.

Har man en god historie, en gammel billet, et program eller andre klenodier, som kan have interesse for den samlede historie om 3 Falke Bio, så kan man kontakte Thomas Hauerslev på mail.
 
 
Gå: tilbage - op
Opdateret søndag, 17 december 2017 07:38:55