| | Gentofte Kino præsenterer 70mm filmfestival 27. januar - 29. januar 2023 | Tilbage til forsiden
| Skrevet af: Gentofte Kino & Thomas Hauerslev | Dato: 28.12.2022 | Velkommen til store oplevelser i det store format i Gentofte Kino. Foto: Thomas Hauerslev
Gentofte International Film Festival 2023 løber af stablen i weekenden 27. januar - 29. januar og byder på store filmoplevelser. I Gentofte Kino er vi stolte over at danne rammen om en af de blot fire filmfestivaler i Europa, hvor 70mm formatet vises og hyldes.
GIFF-70 byder i år på hele 3 danmarkspremierer. Det er nemlig lykkes at skaffe helt nye kopier hjem af ”Den Vilde Bande” og "Ready Player One" af Steven Spielberg, samt "Bjørnen" af franske masterinstruktør Jean-Jacques Annaud.
Til visningen af ”Bjørnen” vil Annaud selv være til stede og introducere filmen, så det bliver en eksklusiv filmbegivenhed man absolut ikke vil gå glip af. Vi har igen i år sammensat et forrygende festivalprogram, som består af både helt nye og ældre film skabt af store filminstruktører, som hengiver sig til de helt store filmformater.
• Gå til galleri GIFF 70, 2023
Vi viser alle festivalens film fra vores egen 70mm filmprojektor. Gentofte Kino's Philips DP70 70mm filmprojektor er en af de få tilbageværende i Europa. Maskinen er den nyeste 70mm maskine i Danmark, og er den ene af kun tre kommercielt fungerende 70mm maskiner tilbage i landet. Vi har glædet os til at kunne dele vores begejstring for 70mm formatet med jer, og vi håber, programmet falder i din smag.
GIFF-70 er en årlig tilbagevendende begivenhed, og vores ønske er fortsat at bidrage til en øget viden om denne helt ekstraordinære filmoplevelse. Vi håber, programmet falder i din smag.
Rigtig god fornøjelse! Sune Lind Thomsen, biografdirektør Gentofte Kino
• Gå til PDF GIFF 70, Gentofte Kino præsenterer 70mm filmfestival, 2023
• Gå til DP70, Todd-AO filmprojektoren fra Philips Cinema - nu i Gentofte Kino • Gå til Todd-AO, - det sensationelle filmsystem med 6-sporet, stereofonisk lyd
For mere information: Kontakt Kasper Berg Jørgensen, PR & Marketing Manager i Gentofte Kino | Læs mere her:
Gentofte 7OMM Film Festival - GIFF 70
Galleri: GIFF 70, 2023
Gentofte Kino præsenterer 70mm filmfestival
DP70, Todd-AO filmprojektoren fra Philips Cinema - nu i Gentofte Kino
Gentofte Kino
2021 galleri af Gentofte Kino
Historien om 70mm Film i Danmark
Gentofte Kino indviet som 70mm biograf med Danmarkspremiere på "Tenet"
Det er NO TIME TO DIE for Kino og Sune!
Filmfestival
Internet link:
gentoftekino.dk | 7OMM Filmprogram GIFF 70 2023 Gentofte International Film Festival 2023 præsenterer: | | Fredag 27. januar 2023 | | • 20:00 "Den Vilde Bande" præsenteret i Panavision 70 DANMARKS PREMIERE i 7Omm
I 1913 er det meste af det vilde vesten tæmmet - men der er endnu mænd, der ikke vil bøje sig for civilisationen. Sådan en mand er Pike Bishop. Han leder en bande, som udfører dristige bank- og togrøverier. Hverken han eller hans følgesvende kender til barmhjertighed. Menneskeliv er intet - guld og spænding er alt! "The Wild Bunch" er fotograferet i 35mm Panavision og senere "blæst op" til 70mm med 6-sporet analog stereolyd.
Instruktør: Sam Peckinpah Medvirkende: William Holden, Ernest Borgnine, Robert Ryan m.fl. Org. titel: The Wild Bunch Spilletid: 144 min + oplæg. Oprindelig Censur: Hvid (16 år).
Uden Danske undertekster | | Lørdag 28. januar 2023 | | • 12:30 "Tenet" Præsenteret i Panavision Super 70
Christopher Nolans originale actionspækkede science fiction-værk, "Tenet", har John David Washington i hovedrollen. Bevæbnet med kun ét eneste ord, Tenet, kæmper han for hele verdens overlevelse. Han rejser gennem en mørk verden fuld af international spionage på en mission, der bevæger sig ud over grænserne for tid, som vi kender det. Med i filmen ses også Robert Pattinson, Michael Caine og Kenneth Branagh. Bag kameraet er fotografen Hoyte van Hoytema, der har fotograferet "Tenet" i det store IMAX 70mm format og i Panavision System 65.
Instruktør: Christopher Nolan Medvirkende: John David Washington, Robert Pattinson, Michael Caine m.fl. Org. titel: Tenet Spilletid: 150 min. + oplæg Censur: 11 år.
Med Danske undertekster | | • 16:00 "Ready Player One" præsenteret i 70mm DANMARKS PREMIERE i 7Omm
Filmen forgår i 2045, i en verden på randen af kaos og sammenbrud. Men folk har fundet tilflugt i OASIS, et ekspansivt virtuelt virkeligheds univers, skabt af den geniale og excentriske James Halliday. Da Halliday dør, efterlader han sin enorme formue til den første person, som finder et digitalt ”Easter egg”, som han har skjult et sted i OASIS. Det udløser en konkurrence, der spreder sig til hele verden. Da en ung fyr ved navn Wade Watts beslutter sig for at deltage i konkurrencen, bliver han trukket ind i en halsbrækkende og virkelighedsfjern skattejagt og igennem et fantastisk univers af mysterie, opdagelse og fare. Til at beskrive de forskellige verdener har Steven Spielberg filmet med digitale kamerarer og på 35mm film. Oplev 70mm Danmarkspremiere på "Ready Player One" på Gentofte Kino's store lærred i 70mm og DATASAT multikanal stereo.
Instruktør: Steven Spielberg Medvirkende: Mark Rylance, Tye Sheridan m.fl. Org. titel: Ready Player One Varighed: 140 min. + oplæg Censur: 11 år
Uden Danske undertekster | | • 20:00 "Bjørnen" præsenteret i Panavision 70 DANMARKS PREMIERE i 7Omm
"Bjørnen" er en fransk familiefilm fra 1988 instrueret af Jean-Jacques Annaud. Bearbejdet fra romanen The Grizzly King (1916) af den amerikanske forfatter James Oliver Curwood, er manuskriptet skrevet af Gérard Brach. Filmen foregår i British Columbia, Canada, og fortæller historien om en forældreløs grizzlybjørneunge, der bliver ven med en stor voksen Kodiak-hanbjørn, mens to jægere forfølger dem gennem naturen. "Bjørnen" er filmet næsten udelukkende i de italienske og østrigske områder af Dolomitterne, med levende dyr – inklusive Bart the Bear, en trænet 2,74 meter høj Kodiak-bjørn. Filmen er en stor oplevelse, der kun har minimal dialog. "Bjørnen" blev nomineret til en OSCAR og vandt prisen som årets bedste film i Frankrig 1990. Filmen havde premiere i Imperial Bio og var en stor success. Nu i 70mm med 6-sporet analog Dolby Stereo i Gentofte Kino
Instruktør: Jean-Jacques Annaud Medvirkende: Tchéky Karyo, Jack Wallace, André Lacombe Org. titel: L'Ours Varighed: 94 min. + oplæg af filmens instruktør Oprindelig Censur: 12 år
Uden Danske undertekster | | Gentofte Kino får eksklusivt besøg af Jean-Jacques Annaud, der på aftenen vil introducere filmen.
Den franske filminstruktør Jean-Jaques Annaud vandt en Oscar for sin gennembrudsfilm ”Sorte og hvide i farver” i 1976, og har sidenhen haft stor succes som filmskaber, både i hjemlandet og internationalt. Annaud har vundet en række udmærkelser og priser over hele verden for sit arbejde for filmkunsten. Han har sat dybe spor i filmhistorien og nået ud til et enormt verdensomspændende publikum, med filmværker som ”Kampen om ilden” (1981), ”Rosens navn” (1986), ”Bjørnen” (1988), ”Elskeren” (1992) og ”Syv år i Tibet” (1997) og senest med hans højdramatiske film "Notre-Dame i flammer" (2022). Hans film, der både tematisk og visuelt er svært forskellige, forbindes af en særlig fornemmelse for storslåede billeder, velskrevet dramatik, og for at formidle et stort spektrum af følelser og helt uafhængigt af tidsepoke. | | Søndag 29. januar 2023 | | • 14:30 "Lawrence af Arabien" præsenteret i Super Panavision 70
Historien handler om T. E. Lawrence, der var bedre kendt som "Lawrence af Arabien", hans oplevelser og erfaringer på den Arabiske Halvø under Første Verdenskrig. "Lawrence af Arabien" er instrueret af David Lean og produceret af Sam Spiegel. Optagelserne begyndte den 15. maj 1961 i Jebel Tubeiq i Jordan, og sluttede 21. september 1962. Freddie Young's stod for den fantastiske fotografering af de storslåede locations i Jordan og Spanien. "Lawrence" er filmet på 65mm film, i Super Panavision 70 formatet, med så mange detaljer, mættede farver og dybte, at billedene nærmest virker tre-dimentionelle.
Instruktør: Sir David Lean Medvirkende: Alec Guinness, Omar Sharif, Peter O'Toole mfl. Org. titel: Lawrence of Arabia Varighed: 3 timer og 47 minutter, inklusiv ouverture, pausemusik og udgangsmusik + oplæg Oprindelig Censur: 12 år
Uden Danske undertekster
• Gå til "Lawrence af Arabien" Presse | | Om 7OMM, DP70 og GIFF 70 | | Hyldest til de store film og filmskabere
Sune Lind Thomsen overtog Gentofte Kino den 1. marts 2020, og under forårets nedlukning insisterede han på, at Gentofte Kino skulle være en biograf, der kan rumme alle filmformater. Derfor gik jagten ind på at fremskaffe en maskine til afvikling af det ultimative filmformat: 70mm. Filmfestivalen GIFF-70 er en hyldest til de store film og filmskabere, og kommer i kølvandet på Gentofte Kinos succes med Christopher Nolans storfilm "Tenet", som biografen har vist hen over efteråret 2020 i ægte 70mm-film – som blot én af tyve biografer i hele Europa. Fra begyndelsen var det en ambition at etablere en ekstraordinær filmfestival, hvor både nye og ældre film kan opleves på den mest optimale måde.
70mm-formatet er det bedste analoge filmformat med en helt enestående autenticitet og dybde i billedet. Det er et must for alle filmentusiaster og helt unikt for publikum generelt at opleve film i 70mm.
Med støtte fra Det Danske Filminstitut og Carlsberg lancerer Gentofte Kino nu Danmarks officielle filmfestival udelukkende med film i det legendariske 70mm filmformat. Gentofte International Film Festival GIFF-70 er etableret som en årlig tilbagevendende festival, der hylder de store filmskaberes yndlingsformat.“Ambitionerne er store med et højt kunstnerisk niveau, og på sigt er det målet at få folk til at rejse ind fra udlandet for at se film i ægte 70mm i Gentofte Kino”
-, siger biografdirektør Sune Lind Thomsen. Hvad er Todd-AO 70mm?
Hvad er det, der gør, at 70mm film er noget helt særligt i forhold til almindelig 35mm film, og hvorfor er det en bedre oplevelse at se en film i 70mm? Instruktøren Kenneth Branagh ("Hamlet", "Mordet i Orientekspressen" og "Døden på Nilen") udtrykker det sådan: “65mm film er dobbelt så stor som 35mm negativer. I praksis betyder det, at 65mm/70mm ser skarpere ud, er mere dynamisk og har meget bedre farver. Det føles, som om du er med i toget.”
Ét enkelt 70mm billede er ca. 3-4 gange større end et billede på en 35mm film. Det betyder, at billedet på lærredet bliver skarpere, og at kontrast og farvemætning bliver bedre. Tilskueren kan opleve en 70mm film næsten, som om den er tredimensionel, fordi det store billede indeholder mere billedinformation og detaljer i forhold til 35mm. | | Historisk korrekt Todd-AO 70mm projektor i Gentofte Kino. Foto: Thomas Hauerslev
Mulighederne for at vise analog film i Gentofte Kino blev udvidet i august 2020. Den klassiske funkisbiograf fra 1938 kan også vise film i det storslåede 70mm format. I operatørrummet har biografdirektør Sune Lind Thomsen ladet opstille en original Philips kinomaskine fra 1955, der er specielt udviklet til det revolutionerende Todd-AO 70mm filmsystem.
Gentofte Kino kan nu vise klassiske film som "West Side Story", "Lawrence af Arabien", "The Sound of Music" og "Rumrejsen år 2001" og nutidens 70mm produktioner som "The Hateful Eight", "Dunkirk" og "Døden på Nilen", som de var tænkt oprindeligt; i 70mm med 6-sporet stereofonisk lyd. Todd-AO 70mm formatet har oplevet en renaissance de seneste år med en halv snes nye produktioner i det store format.
Filminstruktørerne prioriterer biografer, der kan vise filmene i 70mm. Todd-AO-projektoren, Philips DP70, betragtes som den ypperste blandt 70mm filmprojektorer. Maskinerne blev installeret i mere end 700 prestigefyldte 70mm biografer over hele verden. Udviklingen blev lagt i hænderne på Philips Cinema i Holland under ledelse af chefdesigner Jan Jacob Kotte. Maskinen blev en stor succes, og den vandt ovenikøbet en Oscar i 1963!
Gentofte Kinos maskine blev oprindeligt opstillet i oktober 1966 i Rialto biografen på Frederiksberg, hvor maskinen spillede 70mm versionen af "Doktor Zivago" for fulde huse i mere end to år.
• Gå til 70mm Film i Danmark • Gå til Biografmuseet's Historie om 70mm film og De Store Formater | | Om Gentofte Kino | | Gentofte Kino er bygget i 1938 og er en luksusbiograf i funkisstil. Derfor er Gentofte Kino meget stringent, og der findes ikke et eneste trappetrin fra gadeplan til scenekant. Biografen åbnede for offentligheden første gang den 31. marts 1938. Alle var enige om, at Gentofte Kino var en gevinst for biografmiljøet, og den blev sammenlignet med en af Københavns dengang største biografer, det nu hedengangne Palladium.
• Gå til DP70 - nu i Gentofte Kino • Gå til Gentofte Kino og Danmarkspremiere på "Tenet" • Gå til Det er NO TIME TO DIE for Kino og Sune!
Gentofte Kino's biografsal var oprindeligt indrettet med 564 stole. I dag rummer salen 290 pladser samt en loge med 6 pladser. Det gør Gentofte Kino til Danmarks næststørste enkelsalsbiograf, kun overgået af Imperial biografen i København. Gentofte Kino har Danmarks bedste benplads med 2 meter mellem alle stolerækker. Biografsalen er så lang, at Rundetårn kan ligge derinde – den er nemlig 35 meter lang, 25 meter bred og har på det højeste sted 12 meter fra gulv til loft.
• Gå til galleri 2021: Gentofte Kino, Storkøbenhavn • Gå til galleri 2022: GIFF 70 - Gentofte Kino, 2022
Gentofte Kino er en af blot tre biografer i Danmark, der kan afvikle 70mm film.
Gentofte Kino Gentoftegade 39 2820 Gentofte | | | | | | | | | | Gå: tilbage - op Opdateret mandag, 01 januar 2024 19:48:55 | | |