biografmuseet.dk
Forord | Kontakt
Din historie | Søg

BIOGRAFER
Oversigt | Pioner
København | Omegn
Nordsjælland
Vest, Midt & Syd
Bornholm
Møn & Bogø
Lolland & Falster
Fyn, Thurø, Tåsinge
Langeland & Ærø
Sydjylland | Øst
Midt-Vest | Nord

ROADSHOW
3 Falke Bio
Europa Bio
Kinopalæet
Grand Teatret
Imperial Bio
Lido | Folketeatret

7OMM FORMATET
Historie | Biografer
Film | Maskiner

FILM & SYSTEMER:
Todd-AO | Blow-Up
Ultra Panavision 70
Super Panavision 70
Super Technirama
Sovscope 70
Dimension 150
Cinerama
Omnimax
Showscan
Cinema 180
Sensurround
"Windjammer"
CinemaScope

NYHEDER

2024 | 2023 | 2022
2021 | 2020 | 2019
2018 | 2017 | 2016
2015 | 2014 | 2013
2012 | 2011 | 2010
2009 | 2008 | Arkiv

BIBLIOTEK
Premierer 1911-2020
Film- og Kinoteknik
Teknikkalender
Interview | Farvel
Filmfestival
Det Store Udland
Olsen Banden
Store Lærreder
 

Biografmuseet's Mission
Fra Bornholm til Skagen, Todd-AO er sagen: Læs om 70mm og Cinerama med de store knivskarpe billeder og fantastiske magnetlyd
• Artikler, nyheder og billeder fra den danske biografhistorie
• Alle læsere er inviteret til at skrive deres historie om oplevelser i de danske biografer

Indhold | Opdateret
Ris & Ros | Ansvar
 

Åbnet 1. januar 2005

Copyright © 1985 - 2070 "biografmuseet.dk". Alle rettigheder forbeholdes.
 

Besøg in70mm.com om 70mm film, Cinerama og alle de store filmformater

in70mm.com
 

Terrence Malick's 7OMM IMAX "Voyage of Time: The IMAX Experience" premiere 1. september 2017 i Planetariet

Tilbage til forsiden
Skrevet af: Thomas Hauerslev Dato: 18.08.2017
"The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and science. He to whom the emotion is a stranger, who can no longer pause to wonder and stand wrapped in awe, is as good as dead – his eyes are closed."

– Albert Einstein

biografmuseet.dk's dedikerede redaktion er meget glad for at beskrive så mange af Danmaks biografer som muligt på godt og ondt. Et særligt kapitel på biografmuseet.dk er tilegnet alle de fysisk STORE FILMformater, store buede biograflærreder og kæmpestore oplevelser som biograferne i Danmark også præsenterer en gang imellem. Formater ud over det sædvanlige. Blandt mangfoldigheden af film og premierer, er det ofte specialiteterne, der hurtigt forsvinder i malstømmen af film og biografinformation. Hvis publikum ikke er oppe på dupperne så forsvinder mulighederne før de kan sige "To billetter til.....". Et af de tilbagevendende højdepunkter af den STORE slags, er absolut 70mm IMAX filmpremierer i Planetariet i København.

Selv om digital fremvisning også er introduceret i Planetariet for mange år siden, kommer der af og til en ny film på 7OMM FILM og den 1. september 2017 er det Terrence Malick's historie om Universet; "Voyage of Time: The IMAX Experience" der har premiere. Det er et projekt han har arbejdet på i mere end 40 år siges det, og det bliver spændende at se hvad det er for noget.

Terrence Malick's film findes i hele tre versioner. "Voyage of Time: Life's Journey" (2016) og vist 16. marts 2017 på CPH:DOX som konventionel biografversion på 90 minutter, og endeligt en version han kalder "Voyage of Time: the IMAX Experience in Ultra-Widescreen", præsenteret i USA med et formatforhold på 3,6:1.

Planetariet's udgave i 70mm IMAX af "Voyage of Time: The IMAX Experience" varer 40 minutter. Det er Terrence Malick's første dokumentarfilm, og endda i det storslåede 7OMM IMAX filmformat fotograferet af Paul Atkins. "Voyage of Time: The IMAX Experience" er en fejring af livet og den enestående historie om universet. Publikum guides igennem 13,5 milliarder års historie på 40 minutter. Fra The Big Bang og starten af Kosmos, til dinosauerenes tidsalder og endeligt helt frem til idag og Solsystemets endeligt om mange millioner år.

Canadieren Terrence Malick ("Himlen på Jorden", "The Thin Red Line" og "Tree of Life") er en af Amerikansk film's mest anerkendte og visuelt spændende filminstruktører. "Voyage of Time: IMAX Experience", repræsenterer filminstruktørens første arbejde med dokumentarfilm og historiefortælling i IMAX. Dette er en kosmisk oplevelse - en hymne til naturen, livet og videnskabelige opdagelser - hvor alle elementer samles i Malick's mest originale film til dato.

Den Amerikanske pressemedelelse beskriver det sådan: "Filmens panorama af ærefrygtinspirerende billeder vil tage dig med ind i hjertet af monumentale begivenheder, der aldrig før er set i biografen - fra stjernens og galaksernes fødsel til eksplosionen af alsidige livsformer på planeten Jorden, herunder menneskeheden - på en involverende ny måde, som kun 7OMM IMAX formatet kan levere".

• Gå til PDF "Voyage of Time: The IMAX Experience". Production Notes (UK)
• Gå til PDF "Voyage of Tme: The IMAX Experience". Historien om Universet. Educators guide (UK)

"Voyage of Time: The IMAX Experience" bliver af nogle anmeldere betragtet som den definitive dokumentarfilm om Universets oprindelse, med de mest fantastiske og flotte billeder der nogensinde er optaget på film. Der er lagt op til en flot visuel oplevelse på Planetariet's 1000 kvadratmeter store lærred (Det største i Danmark), og hvis filmen lægger sig blot en anelse op af "The Tree of Life"'s visuelle stil, bliver "Voyage of Time: The IMAX Experience" uden tvivl en kilde til filosofisk eftertænksomhed, beundring og begejstring.

"Voyage of Time: The IMAX Experience"
Instruktør og manuskript:
Terence Malik
Fortæller:
Brad Pitt
Fotografering:
Paul Atkins
Spilletid i 7OMM IMAX:
40 minutter
Præsentationsformat:
Omnimax / IMAX Dome
Premiere:
Tycho Brahe Planetarium, København, torsdag den 1. september 2017.
 
Læs mere her:

IMAX og Planetariet fejrer 27 års fødselsdag i København

PDF:
"Voyage of Tme: The IMAX Experience". Historien om Universet. Educators guide (UK)
"Voyage of Time: The IMAX Experience". Production Notes

Tycho Brahe Planetarium og Omnimaxteater
Hvordan kan det være IMAX, hvis det er digitalt?

Internet link:

 

Anmeldelser

 
En scene fra "Voyage of Time: The IMAX Experience". En kunstners bud på det tidlige solsystem for 4,5 milliard år siden. Støv, is og gas har samlet sig i en enorm roterende skive, med den unge sol i centrum. Vægten af materialet, der har samlet sig i midten, har dannet Solen. Under den enorme vægt og det kollosale tryk, er kernereationer gået i gang, og Solen er begyndt at udsende bl.a. lys og plasma. Resten af materialet i den store skive, er ved at samle sig til planeter af gas, sten og jern. Solvinden blæser de lettere elementer længere ud i solsystemet, imens de tungere elementer finder deres plads tættere på Solen.

"Before your eyes is a kind of miracle, a fusion of digital imagery and photographic imagination that seems at once utterly natural and completely impossible."

A O Scott, New York Times


"Malick the animist moves into abstraction, like Kubrick's 2001: A Space Odyssey F/X, but he ends with amazement, like Godard's late spiritual films. And this isn't just IMAX novelty...Malick brings cinema back to its phenomenological beginning."

Armond White, National Review


"The trippiest, most visually mind-blowing motion picture since Stanley Kubrick's "2001: A Space Odyssey.""
Soren Anderson, Seattle Times


"After all the comparisons have been made, this is a magnificent documentary that is going to set the benchmark for history-of-the-universe films in the years to come."

Deborah Young, Hollywood Reporter
 
 

Hvorfor er 70mm IMAX så specielt?

 
Planetariet og 7OMM IMAX på Danmark's største biograflærred. En KÆMPE oplevelse. Foto Thomas Hauerslev

En film i 70mm er ulig noget du endnu har set i biografen. Hvis du aldrig har set 70mm IMAX i Planetariet, så er dette lejligheden, der nu byder sig til. 70mm film er en High-Definition oplevelse, du ikke kan få andre steder. Det bedste konventionelle biografer kan præsentere på nuværende tidspunkt er Digital 4K opløsning, og det er rigtigt fint. 4K når dog ikke 70mm's gengivelse af billeder til sokkeholderne. Der er så meget billedinformation i 70mm, at din hjerne giver dig en meget realistisk illusion af virkeligheden. Billederne er skarpe, der er meget mere dybte, og bedre farvegengivelse og kontrast end noget andet film format. 70mm har oplevet en rennasiance de seneste år, og flere af Hollywood A-list instruktører har anvendt det store filmformat. Senest "Dunkirk" af Christopher Nolan, optaget i IMAX's store klassiske 70mm format, men også Quentin Tarantino's "The Hateful 8" er optaget i Ultra Panavision 70. Begge film er vist i Danmark i 70mm, med STOR success. Men tag ikke biografmuseet.dk's ord for det. Kom ind i biografen og få den storslåede oplevelse.
 
 
   
Gå: tilbage - op
Opdateret mandag, 01 januar 2024 18:16:38