biografmuseet.dk
Forord | Kontakt
Din historie | Søg

BIOGRAFER
Oversigt
København | Omegn
Nordsjælland
Vest, Midt & Syd
Bornholm
Møn & Bogø
Lolland & Falster
Fyn, Thurø, Tåsinge
Langeland & Ærø
Sydjylland | Øst
Midt-Vest | Nord

ROADSHOW
3 Falke Bio
Europa Bio
Kinopalæet
Grand Teatret
Imperial Bio
Lido | Folketeatret

7OMM I DANMARK
Historie | Maskiner
Aktuelt i 70mm
Biografer | Film

7OMM FILM I:
Todd-AO
Ultra Panavision 70
Super Panavision 70
Super Technirama
Sovscope 70
Dimension 150
Cinerama
Blæst op til 70mm
IMAX Dome
Special Venue

NYHEDER

• 2024 | 2023 | 2022
2021 | 2020 | 2019
2018 | 2017 | 2016
2015 | 2014 | 2013
2012 | 2011 | 2010
2009 | 2008 | Arkiv

BIBLIOTEK
Premierer 1911-2020
Film- og Kinoteknik
Filmformater
Sensurround
Interview | Farvel
Filmfestival
Det Store Udland
Olsen Banden
 

Biografmuseet's Mission
Fra Bornholm til Skagen, Todd-AO er sagen: Læs om 70mm og Cinerama med de store knivskarpe billeder og fantastiske magnetlyd
• Artikler, nyheder og billeder fra den danske biografhistorie
• Alle læsere er inviteret til at skrive deres historie om oplevelser i de danske biografer

Indhold | Opdateret
Ris & Ros | Ansvar
 

Åbnet 1. januar 2005

Copyright © 1985 - 2070 "biografmuseet.dk". Alle rettigheder forbeholdes.
 

Besøg in70mm.com om 70mm film, Cinerama og alle de store filmformater

in70mm.com
 

Atlas Biograferne, Rødovre
Atlas Biograferne bringer filmmagien til Rødovre

Tilbage til forsiden
Skrevet af: PressemeddelelseDato: 30.06.2013
To filmentusiasters drøm om at skabe en biograf i verdensklasse i hjertet af Rødovre bliver nu en realitet. Torsdag 29. august 2013 kl. 10 åbner Atlas Biograferne dørene for alle, der vil have en unik biografoplevelse med kompromisløs komfort, hvor alle sanser bliver forkælet.

Visionen bag åbningen af Atlas Biograferne i Rødovre Centrum er at skabe en biograf, der kan tilbyde en oplevelse ud over det sædvanlige. I front for den nye biograf er de to biografejere Emil Mark Nørholm og Jan Boye Thomsen. To filmnørder med års erfaring med biografdrift og en indre filmrulle, som de færreste kan matche. Duoen driver i forvejen Baltoppen Bio i Ballerup, og glæder sig til at kunne dele filmmagien med andre filmelskere i Rødovre.

- Der er plads til overraskelser i dansk biografdrift, og vi har store ambitioner for Atlas Biograferne. Vi vil først og fremmest stå for et stærkt filmprogram for enhver smag og underholdende særarrangementer. Men vi vil også gå efter at overraske med nye ideer. En tur i biografen skal være en god oplevelse, og derfor har vi skabt en biograf med komfort og teknik i særklasse. Et sted vi selv vil elske at se film i, siger Jan Boye Thomsen.

At kalde Jan Boye Thomsen for en filmentusiast er en underdrivelse. Hvert år sluger han med stort velbehag mere end 400 film om året, fordi han ikke kan lade være. Han er idémanden bag projektet Fri Film, som senere blev til den kendte Zulu Sommerbio. Den anden halvdel af duoen, Emil Mark Nørholm, er bl.a. blevet kåret som Årets Biografperson i 2009. Han har altid drevet sine biografer med opfindsomhed, ihærdighed og en galskab, som da han eksempelvis ankom til hest til premieren på "Ringenes Herre".
 
Læs mere her:

Biografer på biografmuseet.dk

Biografer Oversigt

Danmarks 70mm og Storformat Biografer

Stoleplaner - Galle & Jessen's Oversigt over Københavnske biografer i 1950erne

Biografpremierer 1911 - 2020

Film- og Kinoteknik

7OMM Film og De Store Formater

Todd-AO, - det sensationelle filmsystem

Mine damer og herrer, "Dette er Cinerama"!

"Windjammer" i Cinemiracle

CinemaScope | VistaVision

Super Technirama 70 | Panacolor
Dimension 150
| Sensurround

High-Impact biografdesign
 

Biografoplevelser i verdensklasse

 
Atlas Biograferne har 5 sale med i alt 680 pladser. Der kunne snildt have været 900 pladser, hvis det ikke var for Emil og Jans krav om 135 cm mellem rækkerne og dobbelte armlæn, så biografens gæster kan få den bedste filmoplevelse. Det kompromisløse fokus på optimal komfort er da også synligt i indretningen af den 37 pladser store VIP-sal, der har læderstole med automatiske ryglæn og benstøtter.

- Atlas Biograferne er udstyret med den bedste teknik på markedet, og vi er sikre på, at alle, der vælger at besøge os, får en filmoplevelse, de ikke har prøvet før. Vi håber, at alle i Rødovre vil være med til at realisere vores drøm om at skabe et unikt, kulturelt samlingspunkt med en biograf i verdensklasse, siger Emil Mark Nørholm.

Alle biografsalene er udstyret med 2K billedkvalitet med mulighed for 4K i den store sal, hvilket gør det muligt at realisere drømmen om at kunne give andre filmelskere en uovertruffen filmoplevelse. Også lydoplevelsen er uden sidestykke. Der er 7.1 surround-lyd i alle sale, og i de 2 store sale bliver der oveni installeret 11.1 3D-lyd. 3D-lyd skiller sig ud ved at have hele 6 højttalere bag lærredet, så lyden bliver spredt ud i en øvre og nedre lyd. Desuden sidder der endnu flere højttalere i loftet, som Auro 3D ynder at kalde "The Voice of God".
 
 

Atlas Biograferne Fakta

 
Atlas Biograferne åbner i Rødovre Centrum torsdag d. 29. august 2013.

• 5 sale
• I alt 680 pladser
• 135 cm i mellem rækkerne og dobbelte armlæn
• VIP sal med 37 læderstole og automatiske ryglæn og benstøtter. Oplagt til mindre firmaarrangementer.

• Gode handicapfaciliteter, heriblandt handicapplads på bagerste række i alle sale og lounge med 2 handicappladser i den store sal.
Lyd- og billedkvalitet uden sidestykke

• Alle salene bliver udstyret med 2K billedkvalitet
• Mulighed for 4K i den store sal med projektorer fra Barco.

• For 3D film har Atlas Biograferne valgt at gå med Xpand som benytter en aktiv 3D brille. Det vil sige, at det er brillen selv, der åbner og lukker for øjnene, hvilket med sikkerhed sørger for at f.eks. det højre øje ikke ser noget af det billede, der er ment til det venstre øje (også kaldet Ghosting).

• Ved at vælge et aktivt 3D brille system er, behøver Atlas ikke opsætte sølvlærreder i salene som normalt ved 3D billede. Et sølvlærred er godt til 3D, fordi det sender ekstra meget lys direkte tilbage, men er ødelæggende for den almindelige 2D oplevelse, hvor billedet bliver mørkt i højre side af billedet, hvis du sidder til venstre og vice versa. Og med et 14 meter bredt lærred i den store sal og 12 meter bredt i den næststørste ville det blive et problem.

• 7.1 surround lyd i alle sale og i de 2 store sale bliver der oveni installeret 11.1 lyd med Barco's Auro 3D lyd. Auro 3D lyd skiller sig ud ved ikke blot at have de 3 kendte højttalere bag lærredet, men hele 6 højttalere så lyden bliver spredt ud i en øvre og nedre lyd. Med surround højttalerne bliver der heller ikke sparet. Normalt er der en række højttalere hele vejen rundt, men også her er det delt op i en øvre og nedre række. Desuden sidder der endnu flere højttalere i loftet for en sidste kanal, som Auro 3D ynder at kalde "The Voice of God".
 
 

Bag om Atlas Biografernes direktørduo

 
Emil Mark Nørholm

Magien på det store lærred i biografens mørke ramte Emil Mark Nørholm i en ganske ung alder, og 12 år gammel havde han allerede etableret sig som stamgæst i Humle Bio i Humlebæk. 5 år senere tog han det første skridt til at gøre sin hobby til en levevej, da han fik sin første stilling som filmoperatør i den hyggelige nordsjællandske biograf.

Med smag for at jonglere med de i dag pensionerede filmruller, bragte det ham vidt omkring i det sjællandske biografunivers med jobs i Birkerød Bio, Dagmar Teatret, UIP, Sandrew Metronome, Filmskolen, Fri Film, Gloria og Allerød Bio.

Men det stod hurtigt klart for den unge filmentusiast, at det ikke var nok at køre filmene. Drømmen var at drive en biograf, og som bare 24-årig blev den realiseret med forpagtningen af Humle Bio – stedet hvor han havde siddet mange eftermiddage og slugt den ene film efter den anden.

Og det blev gjort med så stor en entusiasme at Foreningen af Filmudlejere i Danmark tre gange nominerede Emil til Årets Biografperson. I 2009 blev tredje gang så lykkens gang, hvor han vandt titlen. Prisen blev begrundet med, at han har et godt mix af opfindsomhed, ihærdighed og galskab. Det er vel de færreste biografforpagtere, der ankommer til hest til premieren på Ringenes Herre?

Siden har Emil også kastet sig over biografdrift med Kosmorama i Frederiksværk, og i samarbejde med Jan Boye Thomsen, driver han Baltoppen Bio i Ballerup. Nu er den samme duo klar til vise Rødovre Centrum magien på det store lærred.
 
 
Jan Boye Thomsen

14 år gammel pjækkede han fra skole for at køre smalfilm i Alhambra Bio – en lille hjemmebygget biograf i kælderen i Dan Turèlls opgang på Alhambravej. 18 år gammel kom han for sent til en eksamen på gymnasiet, fordi han også lige skulle nå en eksamen som autoriseret filmoperatør. Nu har Jan Boye Thomsen rundet de 49 år, og ser stadig mere end 400 om året, fordi han bare ikke kan lade være.

De mange år i den danske biografindustris forunderlige univers har givet mange oplevelser, og han er vel nok en af få som rent faktisk har reddet en forestilling ved hjælp af sine snørebånd.

Drengedrømme a la Cinema Paradiso har, udover utallige timer som operatør i stort set alle biografer i Storkøbenhavn, ført til stillinger som biografchef i Scala Biograferne, BioCity Tåstrup og Husum Bio. Ved siden af det, har Jan Boye Thomsen også været skribent og projektleder på filmmagasiner og grundlagt ideen om, at vi danskere hver sommer skulle have chancen for at se film under åben himmel med projekt Fri Film, som senere blev til Zulu Sommerbio. I dag er han biografdirektør i Baltoppen Bio i Ballerup.

Det er med andre ord med et stort bagkatalog af film og biografer på den indre nethinde, at Jan Boye Thomsen nu realiserer sit livsprojekt ved at bygge og åbne en helt ny biograf i hjertet af Rødovre Centrum med sin forretningspartner i Baltoppen Bio og ATLAS Biograferne:
 
 

Om Atlas Biograferne

 
Atlas Biograferne tilbyder filmoplevelser i verdensklasse. Film i biografen er vores hjerteblod. Kompromisløs komfort og teknik er vores vision. Atlas Biograferne er valget når alle sanser skal forkæles. Du kan tilmelde dig Atlas Biografernes nyhedsbrev på www.atlasbio.dk og være først til at høre om vores spændende særarrangementer, tilbud og gallapremierer.

Salene
Vi har gjort noget ekstra ud af salene for at give jer ekstra komfort ved besøget. Der er kommet 135 cm i mellem rækkerne fremfor de mere normale 120 cm i andre biografer. Og så er der dobbelte armlæn med 10 cm til hver arm. Derfor er antallet af pladser heller ikke en målestok, der kan benyttes for at sammenligne os med andre. Antallet er som følgende:

Sal 1: 115 stk. + 1 handicap.
Sal 2: 83 stk. + 1 handicap.
Sal 3: 155 stk. + 1 handicap.
Sal 4: 293 stk. + 2 handicap.
Sal 5: 35 stk. + 1 handicap.

I alt 681 pladser, hvor der ved den kendte standard ville have været plads til et sted mellem 900 - 1000 gæster.
 
 
VIP Biografen i Atlas optaget i efteråret 2014 at Martin Tanggård

Sal 1 + 2 + 5 har DataSat (tidligere DTS) 7.1 lyd og sal 3 + 4 har Auro 11.1 lyd. Der er Xpand 3D i alle sale. Dette 3D system benytter aktive briller, dvs det er i selve brillen 3D funktionen sidder. Med aktive briller bliver 3D billedet Ghosting-free (Det kaldes for Ghosting, når det venstre øje kan se noget af billedet tiltænkt det højre øje og omvendt). Briller genbruges så husk at aflevere dem efter forestillingen. Desuden er vi fri for at benytte sølvlærreder til dette system. Derved for vi heller ikke ødelagt billedet ved almindelig 2D visninger. Havde der været sølvlærreder ville billedet blive mørkere i den venstre side, hvis I sidder til højre i salen og omvendt.
 
 
VIP Biografen i Atlas optaget i efteråret 2014 at Martin Tanggård

VIP

Sal 5 har vi kræset endnu mere for. Her er der læderstole med motoriserede benstøtter og ryglæn. Billetter til denne sal kan kun købes og er inkl. en VIP pakke med sødt og vådt. Sal 5 er popcorn og nachos fri zone.

Åbningsfilm

• One Direction: This Is Us - 3D (dokumentar)
• Monsters University - DK ta... (animation/tegnefilm, børne-/familiefilm, eventyr, komedie)
• Spies og Glistrup (drama)
• Before Midnight (drama, komedie)
• The Heat (action, komedie)
• Kick-Ass 2 (action)
• Familien Miller...langt ove... (komedie)
• The Mortal Instruments: Dæm... (action, drama, eventyr)
• Elysium
 
 
   

• Gå til Biografer på biografmuseet.dk | Biografer Oversigt
• Gå til København | Omegn | Nordsjælland | Vest, Midt & Syd
• Gå til Bornholm | Møn, Bogø, Lolland & Falster
• Gå til Fyn, Langeland, Thurø, Tåsinge & Ærø
• Gå til Sydjylland | Midt-Vest | Øst | Nord
• Gå til mere om
 
 
   
   
Gå: tilbage - op
Opdateret lørdag, 04 marts 2023 12:41:38